Despre Fizioterapie

Prin fizioterapie se intelege acea asistenta medicala care este implicata in diagnosticarea si tratarea persoanelor care au dificultati in miscare sau in realizarea diverselor activitati fizice datorita problemelor de sanatate de obicei fara medicamente si chiar fara operatii.

Fizioterapia ajuta oamenii afectati de leziuni, boli sau dizabilitati prin miscare, exercitii fizice, terapie manuala, educare si sfaturi. Fizioterapeutii incearca sa ofere o sanatate cat mai buna pentru toti oamenii de toate varstele ajutand pacientii sa isi stapaneasca durerile si sa previna bolile.

Aceasta terapie ajuta la incurajarea dezvoltarii si facilitarii reabilitarii, permitand oamenilor sa stea in sfera muncii in timp ce sunt ajutati sa se mentina independent cat mai mult posibil.

Fizioterapia ajuta la reabilitarea corpului sau in cazul unor boli sau leziuni permanente reduce durerea. Fizioterapeutii pot ajuta o persoana sa isi revina mai usor in urma unor operatii.

 

Fizioterapia ajuta articulatiile, muschii, nervii si ligamentele si foloseste mijloace fizice pentru a reabilita corpul, pentru a mentine si avea o sanatate fizica, psihologica si sociala mai buna.

Fizioterapia este indicata pentru :

  • Alinarea durerii, previne si gestioneaza diverse deficiente si handicapuri;
  • Afectiuni ale aparatului locomotor, afectiuni respiratorii, afectiuni senzoriale;
  • Reducerea durerilor de spate;
  • Recuperari post traumatice, recuperari dupa accidentele vasculare cerebrale;
  • Imbunatatirea independentei de miscare si performanta fizica;
  • Prevenirea leziunilor si oferirea unei sanatati generale bune;
  • Imbunatirea calitatii vietii pacientului.

Deseori, fizioterapia, nu implica medicamente in tratarea problemelor musculare care iti pot afecta activitatile zilnice. Dupa o evaluare si examinare completa in care se descopera cauza problemei fizioterapeutul va crea un plan de tratament individualizat, special pentru tine.

 

Fizioterapia foloseste terapii manuale, exercitii fizice si tehnici de electroterapie pentru a trata problemele musculare (precum durerile de spate, leziunile articulare sau sportive), neurologice (atacuri cerebrale, scleroza multipla) si cardio-toracice (astm, bronsita cronica).

Depinzand de problemele si telurile tale specifice, fizioterapeutul iti va putea propune o combinatie dintre urmatoarele proceduri:

  • Exercitii terapeutice;
  • Antrenamente fizice;
  • Tehnici de terapie manuala;
  • Echipamente de asistare si adaptare;
  • Agenti fizici, precum caldura sau racoare;
  • Proceduri electroterapeutice precum ultrasunete si stimulari electrice.

Cea mai importanta persoana in tratamentul prin fizioterapie il reprezinti chiar tu, clientul! Un alt aspect foarte important in fizioterapie este educarea pacientului. Fizioterapeutul iti va furniza informatii privind starea ta si poate cateva programe de exercitii pe care sa le faci acasa pe langa altele de care tu va trebui sa tii cont in refacerea ta. Aceasta abordare ajuta la oferirea unui tratament mai eficace.

Sunt abordari diferite ale tratamentelor pe care fizioterapeutul le va putea folosi in functie de starea si problema ta. Totusi succesul in reabilitarea fizioterapeutica depinde foarte mult daca participi activ si daca esti indeajuns de motivat pentru ati atinge scopul.

Fizioterapia s-a dovedit a fi foarte eficienta in tratarea diabetului, atacurilor cerebrale, a leziunilor traumatice si a coloanei vertebrale, a diverselor probleme respiratorii oferind, prin diverse metode si tehnici specifice, un nivel optim de trai fara dureri insuportabile.

Fizioterapia aduce alinare tuturor oamenilor de toate varstele.