Frigul si durerile reumatice

Frigul stimuleaza durerea. Temperatura, precipitatiile, umiditatea aerului, dar mai ales presiunea atmosferica influenteaza in mod negativ corpul nostru.

Schimbarea de clima, diferentele bruste de temperatura si deviatiile de presiune atmosferica pot influenta energia care circula prin corpul uman.

Meteosensibilitate

Actiunea complexa a vremii asupra organismului uman poate fi: opima, excitanta si acuta. Este vorba de meteosensibilitate – aparitia unor dureri la nivelul diverselor organe si articulatii.

Tipuri de meteosensibilitate:

  • Meteoadaptabili – se acomodeaza usor cu variatiile;
  • Meteodependentii – starea de sanatate si psihicul le este afectat;
  • Anticipativii – presimt modificarea sub forma unor dureri si cu 48 de ore inainte;
  • Meteosensibili – le sunt activate bolile deja existente.

Datorita frigului apar contractari musculare, circulatia periferica se micsoreza iar bolnavii simt dureri de articulatii.

Trecerea de la un front atmosferic la altul poate declansa sau accentua anumite boli latente.

Simptomele specifice declansate de frig sunt: durerile de cap, migrenele, depresiile, sufocarile, ametelile, irascibilitatea, modificarea tensiunii arteriale, precum si durerile reumatice si de articulatii din pricina aerului umed si rece.

Vantul, umezeala, ceata, zilele reci – frigul patrunde in oase, articulatiile se anchilozeaza si durerile devin insuportabile.

Reumatismul, poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, guta, osteoartrita, artroza sunt influentate de frig.

Masele de aer rece cresc tensiunea arteriala, ingreuneaza gandirea si provoaca apatie. Fronturile de aer umed agraveaza diferitele forme de reumatism cronic degenerativ. Corpul persoanelor meteosensibile este un adevarat barometru.

In zilele reci si ploioase, imbracamintea si incaltamintea adecvata ne asigura confortul termic, ceea ce ne ajuta sa prevenim declansarea durerilor reumatice. Imbracamintea trebuie sa fie comoda (nu stramta) din lana sau bumbac care sa pastreze caldura corpului.

Ca procedura de reabilitare este recomandata termoterapia. Consumul adecvat de lichide mai ales calde sunt benefice in combaterea frigului, mentinerea caldurii corpului si atenuarea durerilor reumatice.

Scris de catre

Am creat centrul medical Bio Center Medical pentru a ajuta la recuperarea si reabilitarea persoanelor aflate in impas. Pentru a veni in ajutorul celor care au probleme de sanatate scriem si articole specifice.

Niciun comentariu to “Frigul si durerile reumatice”

  1. […] durerea este la nivelul mijlocului si se inrautateste dimineata si seara, poate fi vorba de osteoartrita. Daca simti durere si senzatie de intepenire, rigiditate, la nivelul mijlocului, soldurilor si […]

  2. […] Durerea de sold duce la scaderea gradului de mobilitate localizata la nivel inghinal, la nivelul fesei sau chiar pana la nivelul genunchiului. Daca la inceput doare doar ziua, ulterior durerea apare si noaptea, acesta fiind un simptom de agravare a coxartrozei. Durerea va aparea atat in repaus cat si in miscare, dar si datorita timpului rece. […]

Leave a Reply

Mesaj