Medicina alternativa – Remedii naturiste utile

Iti oferim cateva remedii naturiste utile pentru foarte multe boli.

PROPOLISUL

Contraindicatii: Nu se recomanda in cazul persoanelor alergice la propolis. Cei care sunt sensibili la propolis nu folosesc. Pentru a evita fenomenele neplacute, in cazul in care nu stiti daca aveti sau nu intoleranta la propolis, veti face un test obligatoriu, aplicand 2-3 picaturi din tinctura de propolis, pe o portiune mica de piele, intinzand-o bine, urmarind efectele timp de 24 ore, fara a spala zona. In cazul in care ea nu determina nici un fel de reactii nedorite (mancarimi, inrosire, iritatie) se poate folosi cu succes, treptat incepand de la 5 picaturi, crescand progresiv…

Dintre toate produsele apicole, propolisul este probabil cel mai “medicinal”. Compozitia sa este un subiect fascinant, proprietatile farmacologice si indicatiile fiind studiate de mii de cercetatori din toata lumea. Cantitativ, propolisul contine: 55% rasini; 7,5 – 35% ceara; 10% uleiuri volatile; 5% polen; 5% acizi grasi; 4,40 – 19% impuritati; terpene, substante tip tanin, secretia glandelor salivare ale albinelor si componente accidentale. Propolisul are peste 70 de proprietati farmacologice dovedite, are sute de indicatii si a fost folosit in scopuri terapeutice din cele mai vechi timpuri.

Administrarea propolisului Exista doua cai principale de administrare a propolisului: interna si externa. Calea de administrare “interna” semnifica faptul ca propolisul patrunde adanc in organism, pana la nivelul oaselor, rinichilor, inimii si creierului. Administrarea “interna” inseamna nu numai administrarea orala sau prin nas (inhalatii) a propolisului, dar de asemenea prin anus sau vulva (supozitoarelor rectale sau vaginale) sau prin injectii. Administrarea “externa” semnifica faptul ca propolisul este aplicat pe piele si/sau “orificiile” superficiale: urechile si ochii (sacul conjunctival).

propolisRemedii naturiste ale propolisului

Actiuni: Intern: analgezic, antihemoragic, antifungic, antiseptic al cailor respiratorii medii si superioare, antiseptic intestinal si urinar, antiviral, bacteriostatic si bactericid (anihileaza streptococii, stafilococii, Salmonella, Proteus), febrifug, regenerant epitelial, stimuleaza procesele de regenerare in ansamblu, stimulent imunitar. Extern: antiinfectios puternic si cu spectru larg, cicatrizant, analgezic, regenerativ epitelial.

Indicatii: Intern: afte, parodontoza, herpes (labial, bucal, genital), herpes zoster, candidoza (bucala si vaginala), inflamatii, bronsite, bronsectazii, gripa, guturai, tuse chintoasa, tuse convulsiva, tuse uscata, pneumonie cronica, tuberculoza pulmonara, eroziuni cervicale, leucoree, plagi postoperatorii, tricomonaza vaginala, ulcere de decubit, arsuri, furunculoza, lupus eritematos, radiodermita, ulcere de gamba, tricofitie, tumori induse de factori externi (radiatii, carcinogene alimentare, bacterii, virusi etc.) si de factori interni (depresie, tristete, melancolie). adenom de prostata (adjuvant), ateroscleroza, boli infectioase insotite de febra, cistita, infectii reno-urinare in general, colita acuta si cronica, dureri de gat (traheita, faringita), enterita, febra tifoida (adjuvant), hepatita de toate tipurile (adjuvant), hipertensiune, infectii virale la nivelul intestinului si al tubului digestiv, meningita (adjuvant), nefrita, pielonefrita, prostata, tulburari de menopauza. Extern: alunite, amigdalita, carii dentare, cancer mamar (adjuvant), cancer al pielii (adjuvant), eczeme infectioase, faringo-amigdalita, laringita, negi.

Administrarea interna a tincturii de propolis. Bolile care le amelioreaza / vindeca:
1. Toate bolile interne infectioase care duc la stari febrile se trateaza cu 30 picaturi pe zi.
2. La menopauza, timp de un an, 10 picaturi zilnic.
3. La inflamarea prostatei, zilnic 30 picaturi.
4. La hipertensiune, zilnic 30 picaturi, pana la vindecare.
5. La inflamarea rinichilor si ficatului, zilnic de doua ori cate 40 picaturi, puse intr-un pahar cu 100 ml apa calda. Pana la vindecare.
6. La angina, faringite, gripe sau pentru evitarea unor complicatii, zilnic de doua ori cate 40 picaturi, puse intr-un pahar cu 200 ml apa calda si zilnic de mai multe ori, gargara.
7. In cazul ulcerului de stomac sau enterite, zilnic 40 picaturi puse in 100 ml lapte cald. Se bea pe stomacul gol.
8. Bataturile, cheratitele se trateaza astfel: inainte de culcare se mbiba o bucata de vata in tinctura de propolis si se aseaza pe locul dureros, ziua se poate folosi alifia de propolis (Atentie, cheratitele raman inca dureroase zile intregi).
9. La afectiunile pielii, daca pacientul suporta spirtul, locurile bolnave sunt frecate cu tinctura de propolis. Afectiunile dispar repede (in cazul cand spirtul nu este suportat, propolisul trebuie amestecat intr-o crema).
10. Dupa barbierit, ne spalam pe fata, in 100 ml apa calda adaugam 40-50 picaturi de tinctura de propolis.
11. In cazul TBC pulmonar, de trei ori pe zi cate 30 picaturi intern, si saptamanal, de doua ori se fac inhalatii cu 100 picaturi de tinctura de propolis la litru de apa fierbinte.
12. Omul beat se poate trezi din betie daca ia 50 picaturi tinctura de propolis in 100 ml apa rece.
13. In boli micotice intre degete, locurile bolnave sunt unse cu tinctura de propolis.
14. La dureri de stomac, se recomanda 50 picaturi tinctura de propolis in 100 ml apa. Durerile dispar repede. Compozitia este recomandata si in cazul parazitozelor intestinale, zilnic de doua ori, pe stomacul gol.
15. La durerile de masele, se pune o vata imbibata cu tinctura de propolis (propolisul curat pus pe gingia dureroasa sau pe maseaua cariata alina durerea si impiedica infectia).
16. In cazul ranilor vechi, se spala rana cu extractie de lipan, apoi se unge de mai multe ori cu tinctura de propolis. Dupa o perioada scurta, edemele si durerile dispar.
17. In cazul arsurilor de gradul 1 rana trebuie unsa de mai multe ori cu tinctura de propolis. In aceste cazuri se formeaza vezicule.

Scris de catre

Am creat centrul medical Bio Center Medical pentru a ajuta la recuperarea si reabilitarea persoanelor aflate in impas. Pentru a veni in ajutorul celor care au probleme de sanatate scriem si articole specifice.