Dotarea unui cabinet medical de fizioterapie

Ducand o viata  agitata, plina de stres si cu o sanatate destul de precara, ar fi bine pentru trupul si sufletul nostru sa apelam la cabinete medicale de recuperare si reabilitare.

Un centru de recuperare trebuie sa cuprinda cel putin: o sala de asteptare, cabinet de consultatie, sala de kinetoterapie, cabinet de fizioterapie, sala de masaj, vestiar, toaleta.

Cabinetul medical de fizioterapie

Cabinetul medical de fizioterapie trebuie sa fie primitor si prietenos. Medicii specialisti acorda o atentie deosebita empatizarii cu pacientul.

Fizioterapia are ca obiectiv recuperarea fizica si inbunatatirea calitatii vietii pacientilor suferinzi de diverse afectiuni locomotorii.

Afectiunile care pot fi tratate sunt: ortopedic, fracturi, luxatii, entorse, contuzii, reumatic, neurologic (nevralgii, nevrite, discopatii la diferite nivele ale coloanei vertebrale), artrite, artroze, coxatroze, gonatroze, osteoporoza, lombosciatica, spondiloza cervicala, poliartrita reumatoida, reumatism cronic, hernia de disc, scolioza, cifoza, lordoza, etc.

Sedintele de fizioterapie sunt realizate cu aparatura moderna, ce prezinta programe specifice fiecarei afectiuni.

Cabinetul de fizioterapie trebuie sa fie dotat cu urmatoarele echipamente specifice pentru:

  • electroterapie (frecventa joasa si medie)
  • terapie prin ultrasunete
  • combinat electroterapie cu ultrasunete
  • magnetoterapie
  • terapie cu laser
  • termoterapie
  • terapie cu parafina

Scopul urmarit de un cabinet medical de fizioterapie este de a preveni a recupera si a vindeca pacientii!

Scris de catre

Am creat centrul medical Bio Center Medical pentru a ajuta la recuperarea si reabilitarea persoanelor aflate in impas. Pentru a veni in ajutorul celor care au probleme de sanatate scriem si articole specifice.

Inca niciun comentariu.

Leave a Reply

Mesaj